Testimonials

Cyclo Europe

27 juli 2021

Na verschillende stroompannes beslist Cyclo Europe om een UPS-systeem te installeren

Geen nachtelijke bezoekjes meer aan de zaak: camera’s, alarmsysteem en computers blijven altijd up en running

Op basis van een gesprek met Frank Rombout, Zaakvoerder bij Cyclo Europe

“Een paar jaar geleden kampten we regelmatig met stroompannes in ons filiaal in Brussel. En dat zorgde altijd voor problemen: midden in de nacht van mijn woonplaats Antwerpen naar de zaak in Brussel rijden na het krijgen van een melding via het alarmsysteem, niet-opgeslagen bestanden omdat de computers waren uitgevallen zonder dat software en programma’s op een correcte manier werden afgesloten. Allesbehalve prettig.”

Aan het woord is Frank Rombaut, Zaakvoerder bij Cyclo Europe, een fietsenzaak in Brussel die deel uitmaakt van Velodome, een ambitieuze groep van fietsenwinkels en e-bike speciaalzaken in Brussel en Vlaanderen. Na verschillende keren geconfronteerd te zijn geweest met de onaangename gevolgen van een stroompanne, neemt Frank in de herfst van 2020 dan ook het besluit om een UPS-systeem te laten installeren bij Cyclo Europe in Brussel.

Op zoek naar gemoedsrust

“Ik maak deel uit van netwerkorganisatie BNI en in mijn afdeling is PK Solutions ook actief. Gerrit, de persoon die PK Solutions vertegenwoordigt in onze afdeling, had het elke week over de voordelen van UPS-systemen van CyberPower en dat maakte indruk. Omdat ik de onprettige gevolgen van een stroompanne al verschillende keren had meegemaakt en overtuigd door de oplossingen waar Gerrit het over had, besloot ik na de zomer van 2020 om te investeren in zo’n UPS van CyberPower,” licht Rombaut toe.

PK Solutions is het bedrijf dat de CyberPower oplossingen verdeelt en commercialiseert in de Benelux-regio. “Tijdens een gesprek met Gerrit heb ik duidelijk gemaakt wat onze noden waren en het voorstel van PK Solutions was niet alleen zeer accuraat, maar voldeed ook aan de vereisten die ik voorop had gesteld. Voor mij was het belangrijk dat alle kritische toepassingen – beveiliging en andere - bleven draaien, ook bij een stroompanne. Ik was met andere woorden op zoek naar gemoedsrust.” Met zijn oplossing beantwoordde PK Solutions naadloos aan Franks behoefte aan gemoedsrust.

Alles blijft draaien

In het najaar van 2020 werd het CyberPower UPS-systeem door PK Solutions geïnstalleerd. Volgens Frank verliep de installatie perfect en kreeg hij alle uitleg nodig voor een optimaal gebruik van het systeem. Op een halve dag was de installatie klaar.

Ondertussen zijn we meer dan een half jaar verder en in die periode teisterden stroompannes opnieuw het reilen en zeilen bij Cyclo Europe. “Sinds de installatie hebben we stroompannes meegemaakt, maar het toestel werkt perfect en dus is alles blijven draaien,” glundert Rombaut.

Frank is ervan overtuigd dat ook andere filialen binnen het Velodome-netwerk baat kunnen hebben bij de installatie van een CyberPower UPS. Hij haalt het voorval aan van een ander filiaal waar door een stroompanne een automatische schuifdeur was blijven steken. De zaakvoerders hadden geen toegang meer tot hun zaak omdat de schuifdeur geblokkeerd zat. “Het zou iedereen gemoedsrust brengen als alle filialen uitgerust zouden worden met een UPS zodat beveiliging en toegang tot de zaak te allen tijde gewaarborgd worden,” aldus Frank.

Frank Rombaut waardeert niet alleen de kwaliteit van het systeem, maar ook de manier van werken van PK Solutions. Wat hem bijzonder opvalt, is de nauwkeurigheid van werken en het nakomen van beloftes. Uiteraard is ook de technische bagage van adviseurs en installateurs een grote troef. Hij heeft nog geen beroep moeten doen op de afterservice van PK Solutions, wat hij ook als een pluspunt beschouwt. Het enige waar PK Solutions nog aan moet werken, is een grotere bekendheid van CyberPower en de oplossingen waar het voor staat. “We hangen hoe langer hoe meer af van stroomtoevoer – opladen, domotica, etc. – en het aanbieden van kwalitatieve, betaalbare oplossingen voor permanente stroomtoevoer verdient zeker meer aandacht.”

Immo Dominique

11 oktober 2021

Syndicus Immo Dominique zorgt voor gemoedsrust van mede-eigenaars met UPS van CyberPower

Automatische deuren in gebouwen gaan altijd open en dicht, ook in geval van stroompannes

Op basis van een gesprek van Dominique Vandezande, Zaakvoerder van Immo Dominique

Het in Vilvoorde gelegen Immo Dominique is een immobiliënkantoor dat al meer dan 20 jaar gebouwen in mede-eigendom beheert in Brussel en de Brusselse Rand. Als syndicus staan ze in voor het administratieve, financiële, technische en juridische beheer van gebouwen en dat in dienst van VME’s (verenigingen van mede-eigenaars). Dominique Vandezande richtte Immo Dominique op en weet als geen ander dat het perfecte functioneren van technische faciliteiten (lift, automatische deuren, etc.) uiterst belangrijk is.

Ongeveer een jaar geleden – er was net een werf in één van de gebouwen die we beheren – hadden we te kampen met een stroompanne. Dit had tot gevolg dat de automatische toegang in dit gebouw volledig geblokkeerd geraakte en dat bewoners dus niet meer naar binnen of naar buiten konden. Een hoogst vervelende situatie.”

UPS als oplossing

“Bij Immo Dominique werken we met leveranciers die we kunnen vertrouwen. Na het voorval met de automatische deur contacteerde ik dan ook vrij snel de elektricien met wie we werken, Gerrit Thielemans. Hij is aan de slag voor PK Solutions, een bedrijf dat oplossingen aanbiedt die de continuïteit van stroomtoevoer voor essentiële bedrijfsprocessen garanderen. Gerrit stelde ons als oplossing een UPS van CyberPower voor, een voorstel waar we dan ook snel zijn op in gegaan,” licht Vandezande toe.

Voor Immo Dominique was en is het belangrijk dat alle technologie gestuurde functies in een gebouw blijven werken, ook wanneer externe factoren zoals een stroompanne dit bemoeilijken of verhinderen. “De installatie van de UPS verliep vlekkeloos en een bijkomend voordeel is dat dit systeem ook de werking van andere functies zoals de noodverlichting blijft garanderen in geval van problemen. Deze oplossing biedt een heuse meerwaarde en zo kunnen we de bewoners van de gebouwen die we beheren 100% gemoedsrust én comfort geven.”

Deuren blijven werken

Na de installatie van het UPS systeem in het getroffen gebouw deden er zich geen problemen meer voor. Er zijn wel nog stroompannes geweest, maar alles is vlekkeloos blijven functioneren. Ook deze samenwerking met Gerrit en PK Solutions was dus succesvol.

Dominique waardeert niet alleen de kwaliteit en de meerwaarde van het CyberPower-systeem, maar looft ook de aanpak van Gerrit en PK Solutions. “We hebben al lang een goede samenwerking met Gerrit. Samen met PK Solutions heeft hij ook voor dit probleem de perfecte oplossing gevonden. Dit gebeurt trouwens altijd met heel veel respect en in volle transparantie. Ik neem aan dat Gerrit en z’n team sinds de installatie afterservice- en maintenance-activiteiten hebben uitgevoerd, maar ook hiervan hebben we niets gemerkt en al zeker geen hinder van ondervonden.”

Voor PK Solutions en CyberPower zijn dit soort toepassingen voor het gebruik van een UPS-systeem een voorbeeld van de snel veranderende noden van de gebruiker. Deze laatste gaat er gewoon van uit dat alles gewoon blijft functioneren, ongeacht de omstandigheden. De oplossingen van CyberPower anticiperen immers deze snel evoluerende behoeftes. Bij CyberPower wordt heel hard ingezet op innovatie én tegelijkertijd op oplossingen die een concrete meerwaarde bieden aan de gebruikers. En de UPS-oplossingen leveren alvast een meerwaarde aan syndici als Immo Dominique.


Novid

16 oktober 2020

Novid waardeert de vlotte samenwerking met PK Solutions, de verdeler van de CyberPower UPS oplossingen in de Benelux.

Novid integreert CyberPower UPS systemen in de ‘vaste installaties’ bij hun klanten uit de evenementensector.

Op basis van een gesprek met Brecht Gettemans, Projectleider bij Novid

Novid is een vernieuwende onderneming die audiovisueel materiaal verhuurt voor evenementen als beurzen, festivals en vergaderingen. Novid helpt zijn klanten ook wanneer deze vaste installaties – LCD-, LED-schermen en ander projectiemateriaal – nodig hebben. Het is in deze laatste context dat het bedrijf uit Waarloos een samenwerking opstartte met PK Solutions, de onderneming die de oplossingen van CyberPower verdeelt en commercialiseert in de Benelux-regio.

Bij Novid helpen we onze klanten niet alleen met het vinden van de juiste oplossing, we blijven ze ook na de aankoop van een vaste installatie met raad en daad bij staan,” legt Brecht uit. “Begin dit jaar zijn we dan ook op zoek gegaan naar lokale oplossingen om het projectiemateriaal dat we bij onze klanten installeren op afstand te kunnen monitoren, ook wanneer de stroom uitvalt. Na enig zoekwerk zijn we als vanzelf uitgekomen bij CyberPower en PK Solutions.

Vlot, snel en op-en-top professioneel

Novid bestelde een aantal kleinere CyberPower UPS systemen om ze te integreren in de voor de klanten bestemde vaste projectieinstallaties. “Na een initiële contactname met PK Solutions, kregen we heel snel het juiste advies en een correcte prijsofferte,” herinnert Brecht zich. “We kenden CyberPower van naam en reputatie, maar PK Solutions niet. Voor ons was het belangrijk om te kunnen werken met een lokale speler die de kwalitatieve UPS systemen van CyberPower aanbood. In geval van problemen vinden we het belangrijk dat de partner vlot bereikbaar en dichtbij is.

PK Solutions bezorgde Novid snel een digitale offerte met een correcte budgetreferentie. Novid besliste dan ook vlug om met PK Solutions in zee te gaan en integreerde met succes de CyberPower UPS oplossingen in de vaste installaties bij de klanten.

We zijn tot op vandaag zeer tevreden over deze samenwerking,” licht Brecht toe. “We kunnen op een kwalitatieve manier de vaste installaties monitoren en alles blijft werken als de stroom wegvalt. We zijn inmiddels meer dan een half jaar verder en er zijn nog geen problemen geweest met de UPS systemen. De toestellen functioneren dus optimaal. En ook de na-verkoop-service van PK Solutions blijft van een hoog niveau. Telkens als we hen een vraag hebben gesteld, zijn we snel op onze wenken bediend geweest met een professioneel antwoord.


Vlaams Woningfonds

30 oktober 2020

Onderhoud van elektriciteitscentrale Vlaams Woningfonds: geen stress meer dankzij CyberPower UPS-systemen

Partnership met PK Solutions is een schot in de roos: snel, open en no-nonsense

Op basis van een gesprek met Kris Valck, ICT Manager bij Vlaams Woningfonds

Het Vlaams Woningfonds (VWF) is een organisatie in volle verandering. Het VWF, een privé-instelling die – met de steun van de Vlaamse Overheid - sociale woonkredieten toekent, werkt vanaf januari 2021 samen met de sociale huisvestingsmaatschappijen. De productie aan sociale woonkredieten kan hierdoor verdubbelen.

Deze veranderingen leggen veel druk op onze kleine ICT-afdeling,” legt Kris Valck uit. Hij is ICT Manager bij het VWF en in deze hoedanigheid verantwoordelijk voor alle informatica binnen de organisatie en logischerwijze dus ook voor een vlot verloop van alle operationele zaken.

Uitbreiding autonomie

Eén van de vele facetten waar Kris voor verantwoordelijk is binnen het VWF, is het vermijden van stroomonderbrekingen. “In dat verband ben ik voor het eerst in contact gekomen met PK Solutions in 2016,” legt Kris uit. “Op dat moment waren we op zoek naar manieren om de autonomie van onze elektriciteitscentrale bij een stroomonderbreking uit te breiden. Het UPS-systeem dat we toen gebruikten, had maar een autonomie van 15 minuten. Bij de noodzakelijke onderhoudsbeurten van onze centrale moesten we alle servers uitzetten en wanneer dit dus langer duurde dan 15 minuten, dan was het dikke miserie…

In deze context kwam Kris dus in contact met PK Solutions, het bedrijf dat de CyberPower oplossingen verdeelt en commercialiseert in de Benelux-regio. PK Solutions adviseerde Kris op een adequate manier, maar het VWF besliste omwille van een hoger niveau van stabiliteit te opteren voor een totaal nieuwe UPS-installatie… En deze opdracht werd toevertrouwd aan PK Solutions.

Snel, open en no-nonsense

Wat ik ten zeerste apprecieer in de manier waarop PK Solutions de zaken aanpakt, is het hoge no-nonsense gehalte,” aldus Kris. “PK Solutions adviseerde ons, net als in 2016, opnieuw op een zeer competente manier. Heel snel kreeg ik een overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende oplossingen inzake noodstroomvoorziening en eens we gekozen hadden voor de installatie van een CyberPower UPS-systeem, dacht PK Solutions concreet en onmiddellijk mee over de implementatie van het systeem en de planning ervan. Die snelheid, alertheid en openheid waren en zijn nog altijd onderscheidende pluspunten.

Gemoedsrust

Ook de installatie van de CyberPower UPS-systemen werd piekfijn uitgevoerd. “De installatie vond om evidente redenen op een zaterdag plaats. De mensen van PK Solutions hebben de installatie op een zeer gestructureerde manier opgeleverd. Wat mij zeker bijblijft is de punctualiteit en de technische kennis die ze aan de dag legden,” licht Kris toe. “Dat boezemde mij vertrouwen in. Ook al was het op een zaterdag, de tests werden uitgevoerd zoals het hoort en net zolang als nodig was. Op en top professioneel dus.

Kris is opgetogen over de oplossing die PK Solutions adviseerde en implementeerde. “Sinds we de CyberPower UPS-systemen installeerden, zijn er twee interventies geweest aan onze elektriciteitscentrale en dit verliep twee keer zonder enige stroomonderbreking. Dat betekent met andere woorden dat er minder stress is bij deze interventies en dat we als organisatie eigenlijk op onze beide oren kunnen slapen wat de continuïteit van onze operaties betreft. Deze gemoedsrust is voor onze ICT-afdeling en voor het VWF uiterst belangrijk.

We kunnen spreken van een echt partnership waarbij pragmatisme, openheid en kwalitatief advies centraal staan.

Kris Valck sluit zeker niet uit dat het VWF in de toekomst opnieuw een beroep doet op de expertise van PK Solutions, zeker als de plannen voor het opzetten van een tweede datacenter concreet worden.


Vlerick Business School

16 oktober 2020

Vlerick Business School ging twee jaar geleden een succesvol partnership met PK Solutions aan.

CyberPower UPS-systemen zorgen ervoor dat honderden studenten én professoren dagelijks vlot en ongestoord gebruik kunnen maken van het datanetwerk.

Op basis van een gesprek met Jan Van Hyfte, IT Manager bij Vlerick Business School

Dagelijks krijgen we honderden studenten over de vloer in onze drie campussen en die hebben allen, zonder enige uitzondering, een meer dan gemiddelde verwachting wat de connectiviteit op onze locaties betreft,” legt Jan Van Hyfte uit. Jan is IT Manager bij Vlerick Business School en zorgt er in deze hoedanigheid voor dat zowel studenten als professoren op een vlotte manier gebruik kunnen maken van de professionele IT-infrastructuur en het kwalitatieve netwerk over de drie campussen – Gent, Brussel en Leuven - heen.

Meedenkend en to the point

Zo’n twee jaar geleden hebben we fors geïnvesteerd in onze infrastructuur. Op het programma stond toen een versterking van onze capaciteit om ongestoord verder te werken ook in het geval van een stroomonderbreking. We hebben toen een tender uitgeschreven, waar ook PK Solutions aan heeft deelgenomen,” verduidelijkt Van Hyfte.

PK Solutions is het bedrijf dat de CyberPower oplossingen verdeelt en commercialiseert in de Benelux-regio. “We hebben toen gekozen voor de CyberPower oplossingen en hebben daar nog geen minuut spijt van gehad. Het voorstel van PK Solutions was niet alleen interessant naar pricing toe – pricing blijft een belangrijk criterium in het toewijzen van een bepaalde opdracht – maar de contacten met PK Solutions waren ook bijzonder professioneel en terzake. We hadden hier onmiddellijk een goed gevoel bij en niet in het minst omdat PK Solutions in ruime mate meedacht met ons voor de meest adequate oplossing. We voelden dat hier een goed partnership in zat, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Toestellen functioneren optimaal

Ondertussen werden de UPS-systemen van CyberPower geïnstalleerd in de centrale dataroom van Vlerick Business School, waaronder één grote die gevoed wordt door een dieselgenerator, wat op zich al een aparte combinatie is.

De installatie is vlekkeloos verlopen. Deze ingreep gaat meestal gepaard met een onderbreking van de operaties, maar PK Solutions heeft erop toegezien dat deze tot een minimum beperkt zijn gebleven. Goed voorbereid pikten ze ervoor de installatie de juiste momenten uit, de momenten waarop we als organisatie het minst kwetsbaar zijn,” legt Jan uit. “Twee jaar later functioneren de UPS-systemen nog altijd perfect.

Jan Van Hyfte waardeert niet alleen de kwaliteit van de systemen, maar ook de manier van werken van PK Solutions. Hij bestempelt het bedrijf als bijzonder servicegericht, meedenkend en proactief. Het is niet vaak voorgevallen dat hij PK Solutions heeft moeten contacteren sinds 2018, maar wanneer dat het geval was, ook dan reageerden ze snel, efficiënt en terzake. Hij zou het bedrijf een bijzonder hoge waardering geven mocht hij ze een net promoter score moeten geven, een methode waarbij je een partner een score geeft op het vlak van klantloyauteit.


Testimonials
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x